Goede Doelen

Loop geld bij elkaar voor je eigen sportvereniging!

De helft van de opbrengst van de Santa Run gaat naar de Nierstichting. De andere helft gaat naar de jeugdafdeling van een Helderse sportverenging. Welke vereniging dat is, bepalen de lopers zelf!

De vereniging die voor deze editie van de Santa Run de meeste lopers op de been brengt (jong en oud) kan rekenen op een mooi bedrag. De winnende vereniging kan het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe tenues, ballen, doeltjes, horden of iets anders waar de jeugd van de vereniging behoefte aan heeft.

logo nierstichting

Als je nieren hun werk niet doen, ga je dood. Dialyse is weliswaar levensreddend, maar ook loodzwaar. Elk jaar overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Transplantatie is veruit de beste behandeling, maar de wachtlijst is te lang. Elk jaar sterven onnodig veel mensen omdat een donornier te laat komt.

De Nierstichting legt zich daar niet bij neer. Zij doen er alles aan om het aantal donoren te vergroten en doneren bij leven te stimuleren. En zetten vol in op preventie. Door patiënten met nierschade vroeg op te sporen, aandacht te vragen voor minder zout in het eten en voorlichting te geven. Ze geven vaart aan baanbrekend onderzoek om nierziekten te genezen. En werken keihard aan een draagbare kunstnier. Een wereldwijde doorbraak voor nierpatiënten, want het geeft ze iets onbetaalbaars. Een beter levensperspectief én meer vrijheid en energie om gewoon mens te kunnen zijn.

Zij zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven, en ook écht blijven leven. Dat doen ze niet alleen. Maar samen: met patiënten, vrijwilligers, donateurs, onderzoekers, professionals, ambassadeurs, bedrijven en vele anderen die het leven liefhebben. Vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan.

Leven gaat voor, in alles wat we doen.